Wie is deelderman

Arjan Winkelaar (1971) is een Alkmaarse kunstenaar die zijn creatieve ziel heeft doordrenkt met surrealistische inspiratie en magick. Hij is een autodidact die zichzelf de geheimen van de kunstwereld eigen heeft gemaakt. Zijn werk is een uniek elixer van verbeelding, gevoed door zijn passie voor magick, surrealisme, stripboeken en tekenkunst.

Winkelaar heeft een voorliefde voor conceptuele kunst en moderne meesterwerken. Hij neemt zijn toeschouwers mee op een reis door een doolhof van symbolen en dromen. Oorspronkelijk begon hij met een studie in maatschappelijk werk, maar vond hij uiteindelijk zijn ware roeping in de creatieve ether, waar zijn kunstenaarschap zich ontwikkelde tot waar het nu staat.

Gedurende bijna een decennium heeft Winkelaar als kunstenaar de wereld verrast met zijn creaties. Elk potloodstreek en inktkrabbel drukt een stempel van betovering op het papier van het leven.

De liefde van Winkelaar voor tekenen is diep geworteld. Als kunstenaar geboren uit tijdloze verbeelding en surrealistische verwondering, schept hij kunstwerken die de grenzen van het bekende tarten en de reis naar het onbekende omarmen.

Deelderman nodigt je uit om deel te nemen aan zijn surrealistische reis, waar werkelijkheid en dromen in een betoverende symfonie samensmelten. Zijn kunst is een portaal naar een magische wereld, waar je verbeelding zweeft en je geest vrij dwaalt in het rijk van het onvoorspelbare.

Laat je betoveren door de scheppende kracht van Deelderman, en ontdek een universum waar kunst en magie hand in hand gaan. Hij is de meester van de verbeelding, en zijn onsterfelijke kunst wacht om je hart te veroveren. Omarm de grenzeloze vrijheid van het surrealisme, en verlies jezelf in de magische wereld van Winkelaar!

DeElderman

DeElderman

De magick van lijnen

Met bedreven hand trekt Winkelaar lijnen die de grenzen van het zichtbare overschrijden en onthult zo de verborgen krachten die door zijn kunstwerken stromen. Zijn tekeningen onthullen de geheime symboliek van de occulte tradities of voeren ons mee naar een rijk waar het alledaagse de sluier van het mystieke draagt.

Winkelaar gebruikt een beperkt palet aan materialen in zijn tekeningen, vooral potlood en inkt. Soms aquarel, krijt of waterverf. Hij creëert hiermee tekeningen die de grenzen van het zichtbare overschrijden. En onthullen zo de verborgen krachten die door zijn kunstwerken stromen. Zijn tekeningen onthullen de geheime symboliek van de occulte tradities of voeren ons mee naar een rijk waar het alledaagse de sluier van het mystieke draagt.

In de schaduw van zijn creaties fluisteren oude rituelen en vergeten kennis. Winkelaar bezielt zijn tekeningen met de geheime taal van symbolen en archetypen, die ons uitnodigen om voorbij de oppervlakte te kijken en diep in ons eigen bewustzijn af te dalen. Zijn beelden resoneren met een diepere waarheid en wekken een gevoel van herkenning op die verder teruggaat, dan de tijd ons toelaat.

In de werelden die Winkelaar op papier weeft, komen flora en fauna tot leven als hoeders van oude wijsheid. Onder zijn pen dansen planten met betoverende eigenschappen en lijken dieren door een andere dimensie te zijn geroepen. Het is alsof hij de krachten van de natuur en het bovennatuurlijke samenbrengt in een harmonieus samenspel van mysterie en betovering.

Zijn tekeningen zijn als portretten van het ongeziene, waarbij hij een glimp laat zien van de verborgen realiteit die ons omringt. Ze nodigen ons uit om onze geest te openen voor het mysterie en ons te verbinden met de eeuwenoude wijsheid die in de schaduwen schuilt. Winkelaar nodigt ons uit om de symbolen te ontcijferen, om de verborgen betekenissen te ontdekken en om ons te laten leiden door de magie van het occulte.

Winkelaar is een bewaarder van de geheimen der surrealistisch tekenkunst. Hij neemt je mee op een ontdekkingsreis door de geheime gangen van occulte magick. Zijn tekeningen zijn als poorten naar andere werelden, waar de zichtbare en onzichtbare rijken in elkaar overvloeien. 

Wat in de media kwam

In een interview over het belang van titels in een kunstwerk vertelt Winkelaar over de tekening 'Tiny people can be cramped into small spaces. Over waar de inspiratie voor deze tekening ontstond en met name waar deze titel vandaan kwam. Allemaal te lezen in het magazine:

Kunstletters, april 2020 (magazine)

© Stichting SLK - Arjan Winkelaar - 2023 All rights reserved